WIE IS FISH?

Hoe mooi een landschap of een designwoning ook kan zijn, ik heb het voor mensen. Voor hun kleine gebaren, voor die mondhoek die zachtjes krult, de twinkeling in de ogen die aan een schaterlach vooraf gaat, het schouderklopje dat zoveel meer wil zeggen. Ik denk in beelden, ik herinner in beelden. Dat is altijd al zo geweest. Als kind kon ik uren in de doos met familiefoto’s zitten neuzen. Als fotografe wil ik met die beelden de emoties van mensen vastleggen. De kleine, de stiekeme, de overduidelijke en de grote. Als het maar niet gefoceerd is. Die tandpasta-smile en awkward handpalm onder de kin, die klasseren we voorgoed bij het archief ‘gênante schoolfotomomenten’. Ik stel je op je gemak, laat jou vooral jezelf zijn en ga op zoek naar wat jou jou maakt en jullie jullie.

Fish…
> Is een vrouw. Die ook wel naar de naam Elisa luistert. Waarom dan Fish? Euhm, heb je een kwartier? Kort: het klonk vijf jaar geleden leuk, en dat doet het nu nog, en dat is zowat het belangrijkste.
>> heeft als grootste talent (naast fotograferen, uiteraard) het kunnen genieten van de simple dingen. Zoals in een ballenbad zitten met zoontjes John John en Rem, een sop sop eitje met soldaatjes eten en in de vloedlijn proberen het zandkasteel staande te houden.
>>> Houdt ook van joggen door de regen, van een geweldig zondags pateeke en van een spontane roadtrip maken langs Vlaamse wegen
>>>> en vindt weinig leuker dan het besef dat ze net een topfoto heeft gemaakt.